DIGITALINA OBRADA ARHIVSKE I PROJEKTNE DOKUMENTACIJE

Digitalno arhiviranje

Postupak digitalizacija:

– preuzimanje dokumentacije od naših klijenta , – priprema dokumentacije za digitalizaciju – razdvajanje stranica, sortiranje, i dr.
– skeniranje Vaših dokumenata, nacrta, planova, karata i sl.
– provjera dokumenata i prema dogovorenim uputama spajanje, sortiranje i obrada istih,
– spremanje na dogovoreni medij ili slanje putem mail-a.
– isporuka originalne i digitalizirane dokumentacije

Naši klijenti:

Specijalizirali smo se za digitalizaciju projektne dokumentacije (građevina, arhiktektura, geodezija, arhivske karte i sl.) Dimenzije skeniranja koje obavljamo u rasponu su od A5 formata do velikih formata A0 (tj. širine 1m i dužine preko 5m.)

Standardi formati spremanja dokumentacije;PDF  (Portable Document Format), TIFF  (Tagged Image File Format) ili JPEG format, ili neki drugi format po želji klijenta.

Digitalizacija dokumenata – je pretvaranje postojećeg papirnatog dokumenta u elektronički oblik. Proces digitalizacije (skeniranja papirnate dokumentacije) smanjuje potrebu za papirnatom arhivom, dobivate bržu i veću dostupnost Vašim dokumentima i gubite potrebu za dodatnim prostorom.
Pod ovom vrstom digitalizacije se podrazumijeva skeniranje nacrta i planova koji se nalaze na papiru, u vektorski oblik (dwg, pdf.dxf, cdr, dwf…).Nakon skeniranja tehnički crteži i ostala dokumentacija su 100% dimenziono usaglašeni i urađeni po zadanom standardu.